środa, 8 marca 2017

Vega burgery





Do przygotowania tego posiłku potrzebne Ci będzie:

- szpinak

- jarmuż

- marchew

- cebula

- papryka

- pomidor

- czarna fasola

- bułki

Cebulkę drobno siekamy, fasolkę albo mielimy, albo rozdrabniamy w shakerze na gładką masę. Łączymy oba składniki dodając szczyptę czosnku, odrobinę pieprzu i opcjonalnie musztardy. 

Formujemy na dłoni burgery, następnie smażymy na oleju koko.

Bułki podgrzewamy w piekarnik, żeby zrobił się chrupiące, wcześniej możemy je posmarować pastą z avocado.

Na spód naszej buły kładziemy naszego sznycelka - jeśli nie chcesz wersji fit połóż na niego ser żółty ;) następnie szpinak z jarmużem, cienko skrojoną marchewkę, paprykę i pomidora. Całość przygrywamy górą od bułki.

Smacznego!!!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz