Ostatnio przedstawiałam Wam bliżej fioletowe ziemniaki, teraz czas na przepis z nimi.
Zaczynamy od przepisu
na fioletowe placuszki:
- 4 duże ziemniaki
- garść pieczarek
- 4 jajka
- przyprawy do smaku wedle uznania
Ziemniaki i pieczarki obieramy, ścieramy na tarce, dodajemy jajka i przyprawy, mieszamy.
Smażymy na rozgrzanej patelni z olejem kokosowym.
Przepis na sos:
- pierś z indyka
- łyżka mąki pełnoziarnistej
- łyżka przecieru pomidorowego
- przyprawy do mięsa
Indyka kroimy na drobne kawałki, przyprawiamy i obtaczamy w mącę. Wrzucamy do rondelka i zalewamy gorącą wodą, dodając małą łyżeczkę oleju kokosowego.
Gotujemy aż zmięknie, a na koniec zagęszczamy przecierem z pomidorów.
Smacznego!!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz