Do przygotowania tego posiłku potrzebne Ci będzie:
- szpinak
- jarmuż
- marchew
- cebula
- papryka
- pomidor
- czarna fasola
- bułki
Cebulkę drobno siekamy, fasolkę albo mielimy, albo rozdrabniamy w shakerze na gładką masę. Łączymy oba składniki dodając szczyptę czosnku, odrobinę pieprzu i opcjonalnie musztardy.
Formujemy na dłoni burgery, następnie smażymy na oleju koko.
Bułki podgrzewamy w piekarnik, żeby zrobił się chrupiące, wcześniej możemy je posmarować pastą z avocado.
Na spód naszej buły kładziemy naszego sznycelka - jeśli nie chcesz wersji fit połóż na niego ser żółty ;) następnie szpinak z jarmużem, cienko skrojoną marchewkę, paprykę i pomidora. Całość przygrywamy górą od bułki.
Smacznego!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz